Bob Swart (aka Dr.Bob)
Dr.Bob's Delphi Courseware Manuals
Bob Swart Training & Consultancy (eBob42)
Laatste Update: 21 september 2017
Welkom bij eBob42 - de website van de eenmanszaak Bob Swart Training & Consultancy met als doel het ontwikkelen van software, het schrijven van artikelen/boeken daarover, het geven van trainingen en workshops (met deze cursusboeken), alsmede advies, ondersteuning (ook per e-mail) en softwareontwikkeling - waarbij alles draait om Delphi (voor Win32, Win64, Mac OS X, iOS, Android en Linux) en SQL.
Ik ben Embarcadero Reseller, dus u kunt hier al uw Delphi ontwikkeltools en subscriptions met persoonlijke ondersteuning aanschaffen!

Delphi Developer Days 2017 Special Edition Database Workshop
Cary Jensen en Bob Swart organiseren weer de Delphi Developer Days in het najaar van 2017. Deze keer doen we een speciale Database Workshop, waarbij de eerste dag over FireDAC gaat, en de tweede dag over DataSnap (met FireDAC). Zelfs ontwikkelaars die al gebruik maken van FireDAC en/of DataSnap zullen profijt hebben bij het bijwonen van deze speciale workshop.
De Delphi Developer Days 2017 Special Edition Database Workshop wordt gehouden in Chicago (25-26 september), Antwerpen (9-10 oktober) en Frankfurt (27-28 november).


Delphi / RAD Studio 10.2 Tokyo
Delphi 10.2 en RAD Studio 10.2 Tokyo zijn uitgekomen, en te koop in mijn webshop. Vanaf XE7 of hoger kun je een upgrade kopen (anders is een New User licentie helaas de enige optie). Subscription voor het eerste jaar zit er nu altijd verplicht bij.


Delphi (zelf-)studieboeken
Wie met Delphi aan de slag wil, maar de documentatie ook wat minder toegankelijk vindt, kan overwegen mijn Delphi cursusboeken als zelfstudie aan te schaffen. Mijn oude Delphi for .NET cursusboeken worden al vanaf 2004 door Borland in licentie gebruikt voor alle Delphi trainingen wereldwijd (sommige trainingsbedrijven gebruiken ze zelfs nog steeds)!
De Delphi cursusboeken waren in principe alleen bedoeld als materiaal bij mijn Delphi trainingen, maar zijn nu op verzoek ook "los" verkrijgbaar, inclusief updates en e-mail support. Wie zijn Delphi licentie bij mij koopt, krijgt daarbij gratis de meest recente Delphi Development Essentials in PDF formaat opgestuurd.

Delphi ondersteuning nodig?
Behalve voor het geven van trainingen en workshops, ben ik regelmatig ook (part-time) beschikbaar als technisch consultant, (remote) ontwikkelaar of trouble-shooter voor verschillende soorten Delphi projecten onder 32/64-bit Windows, Mac OS X, iOS of Android. Mijn kennis en ervaring is vooral groot m.b.t. multi-tier projecten die gebruik maken van DataSnap (of SOAP), en thin-clients op basis van VCL of FireMonkey (voor cross-platform en mobiele client apps).
Stuur vrijblijvend een voor meer informatie en beschikbaarheid.

SDN Delphi "Orgo"
Sinds de SDE in december 2005 ben ik ook een SDN Delphi Orgo, wat betekent dat ik (nog) meer energie ga steken in de SDN. Naast het schrijven en spreken op SDE's en SDC's zal ik ook mijn contacten in de Delphi wereld gebruiken om de Delphi-sectie en Delphi events te ondersteunen.

Delphi Weblog
Ik heb nu ook een (engelstalige) weblog, zelfgeschreven in Delphi 2005 met behulp van ASP.NET en ECO II. Sinds begin augustus 2005 is de weblog "live" te lezen op http://www.ebob42.nl/blog. De speciale iPhone editie is te lezen op http://www.ebob42.nl/iBlog (deze URL laat de gewone versie zien als je geen iPhone, iPod, iPad of Android hebt).


This webpage © 1999-2017 by webmaster drs. Robert E. Swart (aka - www.drbob42.com). All Rights Reserved.